Nilai nutrisi tempel Wijen

Sesame paste (tahini paste) (1)

1. Pasta wijen (pasta Tahini) akeh protein, asam amino, vitamin lan mineral, lan nduweni nilai kesehatan sing dhuwur.

2. Kandhutan kalsium saka wijen luwih dhuwur tinimbang sayuran lan kacang buncis, mung nomer loro kanggo kulit udang. Mupangati tumrap pangembangan balung lan untu yen dipangan kanthi rutin (aja mangan karo bayem lan sayuran liyane, yen ora reaksi ganda dekomposisi oksalat utawa oksalat larut ing sayuran ngasilake endapan kalsium oksalat, sing mengaruhi panyerapan kalsium).

3. Wesi tempel wijen kaping pirang-pirang luwih dhuwur tinimbang ati, kuning telur, asring mangan ora mung pengaruhe positif tumrap penyesuaian anorexia parsial, nanging uga kanggo mbenerake lan nyegah anemia kurang zat besi.

4. Tahini sugih lecithin, sing ngalangi rambut dadi putih utawa tiba prematur.

5. Wijen ngemot akeh minyak, duwe fungsi santai kanggo ngendhokke usus.

Sesame paste (tahini paste) (2)
Sesame paste (tahini paste) (3)

Efek lan fungsi tempel wijen:

1. Tambahake napsu. Pasta wijen bisa ningkatake napsu, sing luwih kondusif kanggo panyerepan nutrisi papan.

2. Tundha tuwa. Pasta wijen ngemot meh 70% vitamin E, sing efek antioksidan sing apik, bisa nglindhungi ati, nglindhungi jantung lan nundha penuaan.

3. Nyegah rambut rontog. Wiji wijen ireng sugih biotin, sing paling apik kanggo rambut rontog amarga lemah lan tuwa sadurunge, uga rambut rontog lan rambut rontog amarga penyakit tartamtu.

4. Tambah elastisitas kulit. Mangan tahini kanthi rutin uga bisa nambah elastisitas kulit.

5. Enrich getih. Konsumsi pasta tahini kanthi teratur ora mung pengaruhe positif ing pangaturan anorexia mangan sebagean, nanging uga bisa nyegah anemia kekurangan zat besi.

Sesame paste (tahini paste) (4)
Sesame paste (tahini paste) (5)

6. Ningkatake pangembangan balung. Kandhutan kalsium ing pasta tahini iku dhuwur banget, mung nomer loro kanggo kulit urang, asring dipangan migunani tumrap perkembangan balung lan untu. Wiji wijen ngemot akeh minyak, sing duweni efek usus alus ing weteng lan ngatasi sembelit.


Wektu kiriman: Aug-26-2021