Nem Paedahe & Alesan Miwiti Mangan Mentega Kacang

Penyebaran kacang sing paling populer sing mesthi bakal nggawa pangowahan sing positif yaiku panganan kacang. Iki digawe saka kacang sing wis garing lan panggang lan biasane kalebu ing klompok panganan sing sehat. Kasedhiya nutrisi sing migunani kanggo kesehatan sampeyan sajrone nikmati kanthi moderat. Uga duwe macem-macem tunjangan kesehatan sing bisa uga ora sampeyan kenal!

Peanut butter  (1)

1. Nambah Kesehatan Otot lan Saraf

Magnesium minangka nutrisi penting sing ngatur atusan reaksi kimia ing awak, butter kacang minangka sumber sing pantes. Isine udakara 12% magnesium saka asupan saben dina sing disaranake. Iki tegese mung 2 sendok makan butter sing enak iki sing bisa nambah kesehatan. Iki bisa mbantu njaga sistem saraf sing sehat, balung lan untu sing kuwat, suhu awak normal, lan tingkat energi sing dhuwur. Kajaba iku, butter kacang uga bisa nambah level serotonin sing bakal turu luwih apik.

2. Nyuda Risiko Pati Prematur

Panliten nuduhake manawa porsi kacang saben dina efektif nyuda resiko sebab-sebab pati, utamane kematian kardiovaskular. Kandhutan lemak polimaturaturat kaya antioksidan sing migunani kanggo kesehatan kardiovaskular. Senyawa kasebut uga bisa nyuda tekanan darah tinggi lan normalake.

Peanut butter  (2)
Peanut butter  (4)

3. Normalake Tingkat Stres

Panliten nuduhake manawa panganan sing akeh lemak kayata butter kacang ngemot beta-sitosterol sing bisa nulungi tingkat kortisol, hormon sing diluncurake nalika ngalami stres. Kadhangkala, sampeyan kanthi naluri ngrasakake semangat supaya ngemot camilan sing akeh lemak kanggo awak kanggo normalake tingkat kortisol kasebut. Ing kasus kasebut, butter kacang bakal dadi pilihan sing tepat. Kandhutan lemak jenuh sing sehat sing dhuwur uga migunani kanggo ningkatake sistem kekebalan awak.

4. Ningkatake Level Energi

Mentega kacang minangka salah sawijining cemilan sing bisa nambah energi amarga iku alternatif protein sing apik. Protein lan serat kasebut ora mung sumber energi sing apik tenan, nanging uga bisa mbantu ngimbangi kadar gula getih.

Peanut butter  (3)

5. Gelut Kelemon

Sanajan butter kacang gajih gajih, ngemot 100 kalori uga ing siji sendok makan, panaliten nuduhake yen bisa uga nyuda nyuda bobot awak. Panganan sing ngemot lemak jenuh sing akeh, kaya sing ditemokake ing kacang, bisa mbantu nyuda bobot lan uga nyegah penyakit jantung. Uga ngemot genistein, bahan sing bisa mbantu awak nyuda lemak sing disimpen.

6. Ngapikake Kesehatan Otak

Kacang bisa migunani kanggo kesehatan otak amarga ngemot vitamin E, seng, magnesium, lan niasin. Dheweke uga bisa nambah memori lan kemampuan kognitif, sing cocog banget kanggo wong tuwa. Sawetara riset nuduhake manawa mbantu nyegah penyakit Alzheimer. Dadi, iki ora mung nggawe sampeyan luwih cerdas, nanging uga nglindhungi otak kanthi jangka panjang. Lan minangka cemilan apik tenan kanggo simbahmu!


Wektu kiriman: Aug-26-2021